Instagram Inlägg

– Åh vad vi tycker om Bojan-böckerna av Johan Anderblad och Filippa Widlund! Ständigt hittar vi nya detaljer, spännande händelser eller intressanta ord att prata om. Böckerna utgår från ”varför” och ger både igenkänning, ny kunskap och väcker funderingar som vi samtalar vidare om.Har du ännu inte läst eller lyssnat till någon bok om Bojan och hans mamma som kan köra alla fordon – gör det bums!.Den senaste boken ”Bojan och grävmaskinen” är den sjätte helt fristående boken i den omtyckta serien. Textmässigt passar den utmärkt till de vetgiriga barnen i åldern 4-8 år. Men de charmiga och tydliga bilderna lockar även yngre barn..Vi är många som genom åren fascinerats av eller har egen erfarenhet av grävmaskiner. Som barn var grannens grävskopa i sandlådan bredvid vår något som lockade mitt intresse. Jag tyckte det var både klurigt och spännande att reglera skopan med bara två spakar..Bojan-böckerna bjuder på både fakta och saga. De börjar med en igenkännande vardagsberättelse i hemmamiljö, sedan en faktadel om fordonet i sin rätta miljö och till sist ett spännande djuräventyr ute i skog och mark. Jag gillar verkligen böcker som utgår från barnens intressen och nyfikenhet. Det är underbart när lek och läsning kompletterar varandra och bygger broar, väcker läslust och fördjupad kunskap. Och varför är det band och inte vanliga däck?.De helt ljuvliga illustrationerna av Filippa Widlund är populära hos både vuxna och barn och kompletterar text och innehåll utmärkt och flirtar charmigt till den vuxne läsaren. I denna bok hittar vi t ex en grävande journalist, vilket dessutom kan öppna upp till fördjupade samtal om olika begrepp och talesätt..Visst har du koll på att Bojan-böckerna finns i olika format och dessutom inlästa som ljudböcker av författaren själv. Rekommenderas varmt!.Boken är utgiven av @bonniercarlsen .#bojanböckerna#bojanochgrävmaskinen #johananderblad #filippawidlund #bilderbok #grävmaskiner

Instagram Inlägg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *