Instagram Inlägg

Idag är det Samernas Nationaldag och jag vill tipsa om fyra starka titlar till hela familjen:️#stöld av Ann-Helén Laestadius.En drabbande, mångfacetterad och viktig nutidsberättelse som lyfter många allvarliga ämnen och som speglar ett samhälle och en situation som behöver lyftas och diskuteras många gånger om.#baradra av Ann-Helén Laestadius.Johannes, 19 år bor i övre Sopporo och är uppvuxen i en renskötarfamilj som förväntar sig att Johannes ska axla ansvaret som renskötare, men själv längtar han efter att vara fri och göra sina egna livsval. Det välavlönade arbetet i gruvan lockar, men han vill inte svika familjen. Och vad är frihet – livet på fjället eller arbetet i gruvan?#himlabrand av Moa Backe Åstot.En mogen, viktig, stark och fängslande samtidsberättelse som utspelar sig i det samiska samhället. En bladvändare som jag hoppas blir läst som klassuppsättning i varenda högstadieskola i hela landet.#herrarnasatteosshit av Elin Anna Labba.Vinnaren av Augustpriset 2020 för Årets svenska fackbok är en gripande, stark, sorglig och oändligt smärtsam och hjärtskärande läsning.Boken lyfter personliga berättelser, foton, brev och jojktexter som skickligt vävs samman till en drabbande helhet. Boken andas nerv, närvaro och uppriktighet och språket är vackert och bitvis poetiskt. .#samernasnationaldag #boktips #lästips

Instagram Inlägg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *