Instagram Inlägg

”Svartsvala” av Josefin Roos är en vemodig roman om bland annat minnesförlust och längtan efter tillhörighet. Men också en poetisk och omtumlande kärlekshistoria som är både sorgsen och vacker. Läs den! 🪶Lucía drabbas av en hjärnblödning och tappar närminnet. Hon tvingas lära sig att leva på nytt med ständig rädsla av att återigen drabbas av något liknande igen.Lucía träffar en man och skaffar barn. De lever ett stillsamt men kaosliknande familjeliv där minnesförlusten ständigt påverkar relationen.En dag möter hon en man vars dragningskraft väcker intresse, attraktion och en tillhörighet. Det förflutna gör sig påmint, de delar ett gemensamt ursprung och förståelsen och förälskelsen skapar trygghet.🪶Romanen har ett behagligt stillsamt tempo och pendlar mellan närvaro och tillbakablickar. Boken är som en bekännelse, en uppriktig och ocensurerad dagbok, som skildrar både en besatt, förälskad och deprimerad tillvaro.Jag är imponerad över det djupa och breda innehållet och de tvåhundra sidorna bjuder på en fängslande och drabbande läsning som berör och passar bra att samtala om i en bokcirkel.🪶Författaren Josefin Roos debuterade 2006 och har skrivit romaner för både vuxna och ungdomar. Jag blir nyfiken och inspirerad att läsa fler böcker av författaren..Boken är utgiven av @albertbonniersforlag.#svartsvala #josefinroos #roman #hjärnblödning #minnesförlust #albertbonniersförlag #bookstagram #bokinfluencer #bookworm #böcker #läsning #boktips #lästips #bokcirkelbok #älskarattläsa

Instagram Inlägg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *