Instagram

Instagram Inlägg

Den 22 december.Debutromanen ”Så jävla kallt” av Lova Lakso – Så jävla bra! Läs den som pocket eller lyssna på ljudboken, inläst av Charlotta Jonsson. Följ med 17-åriga Karla, kompisen Kaja och nästan-pojkvännen Aziz på en iskall roadtrip från norr till söder. Till värmen, till ljuset, till något helt annat. Till någonstans där hunden Hemingway inte är sjuk och måste avlivas.️”Hur känns kyla? Som minus 38. Som nyårsafton när man väntar på bussen hem utan att det kommer någon, för det går inga bussar här på röda dagar. Som frusna blåådror över benen innan man tinat dem i badkaret. Som att Hemingway ska dö.”️”Många räknar dagarna till julafton men inte jag. Födelsedagar glömmer jag bort, påsk och midsommar kommer när de kommer, men vintersolståndet har jag koll på, dagen då ljuset vänder.”️Det är känslosamt, ocensurerat och en makalös debut med fantastiska miljöbeskrivningar och karaktärer som man både vill krama och ruska om. Det är lätt att känna sympatier för Karla, som är sårbar, rädd, modig och våghalsig. Som inte räds det omöjliga, utan rymmer och till och med kapar en buss för att rädda livet på sin allra bästa vän, hunden Hemingway. Det här är ett oförutsägbart äventyr som gör avtryck och som du inte glömmer i första taget.Boken är utgiven av @rabensjogren .#såjävlakallt #lovalakso #ungavuxna #roadtrip #vinterbok #ungdomsbok #lästipsungdom #jullovsläsning #julklappstips

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.