Instagram Inlägg

Ungdomsboktipset!”Efter det som hände” av Åsa Ringdahl är en vardagsnära relationsroman som trovärdigt skildrar ett gäng ungdomar i Östersund och där killar och tjejer delar på fokus och berättarröster. Perfekt läsning till jullovet.Rekommenderas varmt!️Jag kan känna igen mig som tonåring, människa och mamma och återigen slås jag av hur skickligt författaren skildrar de olika perspektiven och återberättar de olika människornas dilemman och utmaningar. Relationer, vänskap och identitetssök är i fokus och ska hitta sin plats i vardagspusslet med skola, läxor och fritidsintressen.️”Efter det som hände” är den fristående uppföljaren till ”Det handlar om oss” och jag gillar hur olika personer ges huvudrollen och hur deras vänner bidrar med både pepp och depp. Handlingen utspelas i Östersund och miljöerna lyfts och vävs snyggt in i berättelsen, vilket gör den levande som en tv-serie där olika bikaraktärers personligheter ger bredd och djup.️Framtidsdrömmar, sex och samlevnad, hemligheter, rykten och förtal är en del av ungdomarnas vardag och jag får både leenden och klump i magen under läsningen. Jag har förstått att en tredje del är på gång och jag ser mycket fram emot att läsa även den.️Oavsett könsidentitet, men om du som läsare kanske gillar böcker som ”Björnstad” (Backman), ”Inte som du” (Rosvall/Schreiber)och ”Säg nåt då”(Rosvall) – Läs dessa böcker!.Det ljuvliga omslaget är gjort av Mia Fallby, m-DsignBoken är utgiven av @hoiforlag .#efterdetsomhände #åsaringdahl #hoiförlag #ungdomsböcker #ungdomsbok #lästips #jullovsläsning #ungdomsboktips #boktipsungdom #östersund

Instagram Inlägg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *