Instagram

Instagram Inlägg

Nobeldagen 10 december🥂Idag dukar jag upp ”Priset” av Anneli Fichtelius, en berättelse som startar i Stockholms konserthus den 10 december år 2032. En välskriven dystopisk framtidsskildring och ödesmättad nutidsroman, som väcker många spännande och intressanta tankar. En utmärkt bokcirkelbok!🥇Vi får följa professorerna Helen Hymes och Ewa Atkins, två relativt unga forskarkollegor och nära vänner som delar på Nobelpriset i medicin. De väljer att donera prispengarna till ett spektakulärt projekt, som mediagranskas hårt och kommer att utmana dem båda såväl privat som professionellt. Hur långt är vi villiga att gå för att rädda mänskligheten? Vilket pris är vi villiga att betala för en trygg framtid?🥇Boken är en fiktiv framtidsberättelse som belyser flera nutida och aktuella samhällsproblem med stort fokus på naturkatastrofer och klimatförändringar. Berättelsen är både lättläst, spännande och fascinerande och jag gillar hur vi får ta del av både yttre och inre resor. Den utspelas både i Stockholm, Oxford och på en mindre ort i norra Sverige, nära Åsele. Relationer prövas, värderingar förändras och ifrågasätts och tidigare val tvingas omvärderas. Bokens handling utmanar mig och väcker många nya tankar och funderingar.🥇Författaren debuterade 2019 med feelgood-romanen ”Försoningen” som jag tyckte mycket om. Språket och tonen känns igen, men innehållet sticker ut mera här, vilket jag gillar. ”Priset” är en bok som gör avtryck och sätter spår och jag rekommenderar den varmt!.Boken är utgiven av @ordberoendefrlag .#priset #annelifichtelius #ordberoendeförlag #framtidsroman #nobelpriset #romantips #bokrecension #läsning #bokcirkelbok

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *