Instagram

Instagram Inlägg

Dagens boktips i @p4vasternorrland var ”Den sovande nymfen" av den italienska författaren Ilaria Tuti. Om du vill lyssna till inslaget i efterhand – klicka på länken i profilen.🏽Komissarie Teresa Battaglia är äntligen tillbaka i en fascinerande och spännande berättelse.I en isolerad dal i de italienska Alperna hittas en tavla: ”Den sovande nymfen" som är målad med blod från ett mänskligt hjärta. Frågan är: Vem är konstnären? Vems är blodet? Och vem är modellen? Utredningen blir komplicerad och vi möter ondskefulla och farliga människor.Handlingen är både annorlunda och oförutsägbar, flera historier flätas skickligt ihop men för mig är det framförallt karaktärerna, språket och de sagolika miljöerna som ger den största behållningen.Den 60-åriga Teresa Battaglia är en komissarie som gör starka avtryck. Hon är barsk och säger sin hjärtas mening utan skrupler, men bakom fasaden finns en ensam människa, som utkämpar en inre kamp mot klockan. Hon lider av diabetes och Atzheimers som utvecklas i rask takt och det påverkar hennes vardag och arbete – och gör henne beroende av sin hemliga dagbok, som har blivit hennes minne. Vid hennes sida finns den betydligt yngre inspektören Massimo Marini, som är hennes totala motsats och jag njuter av att följa samspelet dom emellan2018 kom debuten "Blommor över helvetet" och det är otroligt att den här författare inte har fler böcker bakom sig. Hon känns etablerad och bjuder än en gång på en fantastiskt välkomponerad berättelse. Missa inte dessa böcker, som är utgivna av @bazarforlag .#densovandenymfen #ilariatuti #bazarförlag #spänningsroman #deckare #läslus #böcker #läsning #bookstagram #läsa #boktips #bokrecension #lästips #julklappstips

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *