Instagram Inlägg

”Barnens bästa Bibel” är ett tight samarbete mellan biskop Sören Dalevi och illustratören Marcus-Gunnar Pettersson. Boken innehåller några av de mest spännande berättelserna i Bibeln och de är återberättade med ett lättbegripligt sakligt språk som väcker allehanda känslor och fördjupat intresse. Oavsett bakgrund, tro eller ålder är detta en praktutgåva med både charmiga och dramatiska berättelser om mod, vänskap och svek där du kan kan hitta tröst, känna fasa och känna igen dig. Rekommenderas varmt!”I början, innan nånting fanns, var det mörkt och stökigt. Allt var huller om buller! Då sa Gud: ’Ljus, bli till!’Och det blev så.”Ja så kan man också sammanfatta Skapelseberättelsen. Och när orden förstärks av Marcus-Gunnar Pettersons magiska illustrationer då kommer de egna bilderna, tankarna och funderingarna fram.Jag gillar blandningen av text, bilder, verser och sånger. Marcus-Gunnar Pettersson har återigen med fingertoppskänsla och respekt skapat enastående illustrationer som speglar människor som du och jag kan känna igen. Bilderna speglar både ljus, mörker, empati och mod och är otroligt detaljerade, energifulla och levande.Bibeln och kanske framförallt budorden, hänvisar vi ofta till både via ordspråk, lagar och regler. Jag hoppas denna utgåva blir en läsning som bygger broar mellan generationer och över gränser. Detta är en otroligt vacker version, en coffetablebok, som jag med nöje och öppet sinne läser och bläddrar i om och om igen.Lyssna gärna till det fina samtalet med Sören Dalevi på @p4extra Boken är utgiven av @spejaforlag .#barnensbästabibel #sörendalevi #marcusgunnarpettersson #barnensbibel #presentbok #boktips #lästips

Instagram Inlägg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *