Instagram

Instagram Inlägg

Åhhh… vilken fantastisk bok!”Tilly och bokvandrarna” av Anna James är den första delen i serien ”Den magiska bokhandeln”. En tidlös äventyrsberättelse där magi blandas med en spännande jakt efter en försvunnen mamma.Det här är en bok som du vill sätta i händerna på varenda boknörd och på varenda människa som ännu inte förstår tjusningen med att läsa böcker.Jag känner kopplingar till både ’Kalle och chokladfabriken’, ’Harry Potter’ och ’Alice i Underlandet’. Berättarstilen ger mig kopplingar till både Jostein Gaarder och Michael Ende, dessutom blir jag riktigt nyfiken att se filmen ”a Little Princes”.Vi lär känna den 11-åriga Matilda ’Tilly’ Blad som växer upp hos sina morföräldrar som driver en charmig gammal bokhandel. Vi anar snart att det ligger något märkligt bakom den försvunna mamman och pappan, som ingen träffat. Plötsligt dyker Anne på Grönkulla och Alice från Underlandet upp i bokhandeln, och sedan vet man inte vad som är sant, verkligt eller fantasi. Allt och ingenting stämmer eller…?En ljuvlig berättelse om vänskap, tillit och längtan efter att höra till är ytterligare några ämnen som du kan läsa in i berättelsen.En bok som passar att högläsa eller att läsa själv från ca 9 år och uppåt. En modern klassiker som är både charmig, rolig och spännande – helt magisk dessutom!Rekommenderas varmt!Helena Dahlgren har gjort den svenska översättningen. Ljudboken är inläst av Mimmi Kandler.Svartvita illustrationer av Paola EscobarBoken är utgiven av @harpercollins_nordic .#tillyochbokvandrarna #denmagiskabokhandeln #annajames #harpercollinsnordic #boktips #lästips #högläsningsbok #barnbokstips #ungdomsboktips #lästipsbarnoungdom #magisk

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *