Instagram

Instagram Inlägg

Bilderbokstips!”När Johan fick en liten kalv” av Astrid Lindgren är en nyutgåva av ”När Bäckhultarn for till stan”. Berättelsen utkom första gången 1951 i antologin ”En bil kommer lastad”. 1989 debuterade Marit Törnqvist som bilderboksillustratör. Boken blev en dundersuccé som sålde 30 000 ex redan första veckan.🐄Det här är en känslosam bilderbok som skildrar orättvisor, klassamhället och kärleken till djuren. Illustrationerna är helt underbara! Jag älskar Törnqvists bilder och de förstärker verkligen läsupplevelsen.Boken har många kopplingar till andra Astrid Lindgren-böcker. Jag tänker t ex på Lotta på Bråkmakargatan, där en gran ramlade från lastbilsflaket, men även Saltkråkan och sälen Moses och Bullerbyns Lisa, som får föda upp en lammunge, men även fattigdomen som vi hittar hos familjen Nilsson i Madicken.🐄Här får vi följa den fattige torparpojken Johans familj som tragiskt mist sin enda ko Embla. Sorgen och insikten om vilka konsekvenser det innebär, präglar hela familjen. Men så åker den rike nämndemannen Bäckhultarn förbi med sin släde. Han är på fyllan och plötsligt förändras livet för den lilla torparfamiljen.🐄Jag älskar ju alla Astrids böcker och jag ser denna vackra och känslosamma bilderbok som en möjlighet att synliggöra vår historia, människor med empati, klasskillnader, ärlighet, mod och kärleken till djuren. Jag tycker så mycket om att Astrids ord och böcker kommer i nytryck. Jag gillar att nya generationer får ta del av Astrid Lindgrens berättelser som påverkat och präglat så många människor och fortfarande är högaktuella på många sätt. Jag rekommenderar varmt denna bok, som passar att högläsa, samtala om och fördjupa sig i..Boken är utgiven av @rabensjogren .#närjohanfickenlitenkalv #astridlindgren #marittörnqvist #bilderbokstips #barnbokstips #barnbok #bilderbok #högläsningsbok #högläsningstips #högläsning

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *