Instagram Inlägg

Bilderbok till de yngsta läsarna!”Julen, vad är det?” av Laura Di Francesco är en positiv klassisk julbok där bilderna lockar och bjuder in till fördjupade samtal med barnen.Det är många som pratar om julen som väntar, men vet alla vad julen är eller skulle kunna vara?Illustrationerna är färgstarka, charmiga och härligt lekfulla. De speglar barns förundran, nyfikenhet, gemenskap och glädje på ett busigt sätt.Texten är sparsam och passar bra för den som lästränar och öppnar upp för följdfrågor till de äldre barnen. En bok som lockar till högläsning.Det negativa med boken skulle väl vara att den kan skapa en del förväntningar som vänds till besvikelser. Vi kan uppmärksamma barnen om att titeln kan ha många olika och andra svar. Julen firas ju på väldigt många olika sätt. Och tyvärr vet vi ju att julen inte alls behöver innebär frid och glädje för alla barn och familjer utan kan bestå av helt andra beteenden och känslor än som framgår av denna bok..Boken är utgiven av @rabensjogren .#julenvadärdet #lauradifrancesco #rabenochsjögren #bilderbok #julbok

Instagram Inlägg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *