Instagram

Instagram Inlägg

”Det svarta regnet” av Stina Nilsson är en mörk och spännande dystopisk berättelse om att inte bara överleva utan att verkligen leva. En värdig vinnare av Bonnier Carlséns manustävling..12-åriga Liv bor tillsammans med sin lillasyster Frida i skogen med sin starka mamma och sjuka pappa. Demoner har intagit hans kropp och han blir alltmer ondskefull och farlig. Vännen Sam har gett sig av med sin familj och Liv längtar efter att göra detsamma. Förr var skogen färggrann och full av liv och djur, nu är skogen förgiftad och det gäller sig att akta sig för det svarta regnet för då blir man sjuk och zombiefierad. Men en dag blir även mamman sjuk och ondskefull. .Det är en gripande och känslosam läsning om barnen som vägrar ge upp hoppet. Berättelsen är trovärdig och avskräckande, med tanke på miljöhot och coronakris. Boken väcker många tankar och upplevs tidlös med tanke på det spartanska livet och matbristen. Det är välskrivet och slutet öppnar upp för en fortsättning. Eller vad säger du @lis_stina ?Rekommenderas varmt från ca 10 år och uppåt..Boken är utgiven av @bonniercarlsen .#detsvartaregnet #stinanilsson #bonniercarlsen #bonniercarlsensstoramanustävling #barnochungdomsböcker #ungdomsboktips #lästipsungdom #läslovstips #boktipsungdom

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *