Instagram Inlägg

Funkisfamiljen är äntligen tillbaka! I den fjärde boken ”Vän i nöd” av Anna Pella och Anna Forsmark lyfter man det svåra ämnet utsatthet hos barn med funktionsnedsättning. Vad gör man när man anar att barn far illa i hemmet?.Vide trillar av cykeln och får en blåtira, men ingen verkar bry sig. När han ser att en av Mios vänner, Alex, också har ett blåöga, blir han nyfiken och ställer frågor. Men Vide inser snart att det är något som inte stämmer. Vad händer egentligen hemma hos Alex?.Jag gillar verkligen denna bokserie! Uppriktigheten, den ärliga presentationen av vardagen och de vuxnas självklara öppenhet, hjälpsamhet och närvaro.Böckerna är fristående men jag rekommenderar dem allihopa, så varför inte läsa dem alla, förslagsvis i kronologisk ordning..Funkisfamiljen består av mamma, pappa och syskonen Vide, Mio och Tintin. Mio har en sällsynt diagnos och kan varken gå eller prata och blir ofta allvarligt sjuk. Böckerna är skrivna ur ett barns perspektiv och ger väldigt god insyn i en familj med särskilda behov. De medvetandegör problematik, svårigheter men även styrkor. Handlingen väver skickligt in barnens rättigheter utifrån barnkonventionen och hur man med mod och civilkurage kan ta hjälp och skapa bra förutsättningar utifrån allas lika värde och mänskliga rättigheter..Jag gillar att boken inspirerar till handling, ger kloka och förnuftiga tips hur vi alla kan hjälpa och göra skillnad för våra medmänniskor, samtidigt som den skildrar vardagen som både utmanar och är fylld med möjligheter till lek och härlig samvaro..Böckerna är lättlästa och passar utmärkt både att läsa själv eller att högläsa. Illustrationerna av Anna Forsmark kompletterar texten väl och förtydligar handlingen på ett bra sätt.Rekommenderas varmt till alla föräldrar, pedagoger och barn från ca 6-9 år..Boken är utgiven av @librisforlag .#funkisfamilj #funkisfamiljen #enväninöd #annapella #annaforsmark #funkis #barnbok #nybörjarläsning #barnbokstips #lästips #lästipsförbarn #civilkurage #librisförlag #kapitelbok #kapitelbokförbarn

Instagram Inlägg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *