Instagram Inlägg

”Beckmörkret” av Lisa Fransson och Maja Lindberg är en känslosam och vacker vardagsberättelse om att vara mörkrädd. En utmärkt höstläsning med ett innehåll som väcker intressanta samtal.Vad är egentligen läskigast: Monstret under sängen? Skelettet i garderoben eller Skuggspöket? Siv tycker Beckmörkret, som sväller, krymper och virvlar runt i en fasansfull tystnad och som slukar allt som är ljust och vackert. Men på natten när Siv är som allra mest ensam och rädd, kommer tröst från oväntat håll.Det här är en berättelse som väver in det okända med det trygga. Språket är böljande och lite poetiskt och lyfter många känslor. Illustrationerna är ljuvligt charmiga och kompletterar texten bra. Det är befriande att bilderna är vänliga och inte otäcka i sig. Här är det det oförklarliga och det mystiska som skapar spänningen.Jag har tidigare läst författarens känslosamma skilsmässobok ”Älgpappan”. ”Beckmörkret” är en spännande bok som ändå inte är alltför skrämmande. Det kan bero på att den inte är skriven i jag-form, vilket skapar en liten distans till upplevelserna. Berättelsen ger stor igenkänning och bjuder in till många intressanta samtal.Rekommenderas varmt från ca 4-9 år..Boken är utgiven av @kikkuliforlag .#beckmörkret #lisafransson #majalindberg #bilderbokstips #spänning #barnbokstips #mörkrädd #läslovstips #bilderbok #lästipsbarn #barnbok

Instagram Inlägg

1 reaktion på ”Instagram Inlägg”

  1. Pingback: Böljande och poetiskt språk lyfter många känslor | KIKKULI FÖRLAG

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *