Instagram

Instagram Inlägg

Det är i värmländska Sunne det händer! ”Lanthandeln” av Karina Johansson är en mångfacetterad mysdeckare – en berättelse med en handling som är som en hel tv-serie.Vi möter Hasse och Beatrice som driver ”Krokbackens lanthandel”. Redan i första kapitlet hittar de sonen Viktor död i butiken. Polisen tror det är en olyckshändelse men brodern Emanuel tror att ett det är ett mord. Märkliga saker händer, inbrott, hotfulla sms, konststölder och en grön pickup som verkar förfölja Emanuel får honom att börja leta vem som ligger bakom och varför. Barndomsvännen Louise behöver en paus från det trassliga men på ytan, glamorösa livet och den exklusiva våningen på Östermalm. Hon återvänder till Sunne för egentid, men istället för en avkopplande minisemester, hjälper hon Emanuel i jakten på mördaren. Deras vänskap djupnar och den hotfulle och kontrollerande maken i Stockholm blir alltmer svartsjuk och misstänksam.Boken är både en vardagsberättelse där vi får lära känna en hel del grannar, vänner och starka personligheter. Samtidigt är det en spännande pusseldeckare, med oväntade händelser, ledtrådar och misstänka gärningsmän. En lättläst bladvändare med brett innehåll och bra driv.Det blir aldrig riktigt otäckt på djupet och jag kan väl tycka att handlingen kring den våldsamme maken blir lite väl naiv. Men inom feelgoodgenren behöver verkligen inte allt vara exakt som i verkligheten, tack och lov. Det är också ganska skönt att spänningen och det otäcka hålls på en mild nivå.Karina Johansson har redan några böcker från Sunne bakom sig och det märks och känns att hon kan miljöerna och befolkningen väl. Hon är en god ambassadör för orten.Efter läsningen känns det som att jag varit på platsen och jag är lite omtumlad av allt som hänt, men med en skön känsla.Jag gillar omslaget som är gjort av Michael Ceken,Tegel & Hatt..Boken är utgiven av @ordberoendefrlag .#lanthandeln #karinajohanssonförfattare #ordberoendeförlag #mysdeckare #feelgoodbok #höstensböcker2020

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *