Instagram

Instagram Inlägg

”Öga för öga” av Jenny Rogneby är den femte fristående boken om utredaren Leona.Jag hade höga förväntningar och blev inte besviken. Återigen levererar Rogneby en tät och ruggigt spännande berättelse som håller en i sitt grepp från första till sista sidan.Leona är en karaktär som är okonventionell, går sina egna vägar och gör sina egna, ibland överilade val. Det blir konsekvenser, både för henne själv och andra. Och jag gillar’t!Leonas pappa är försvunnen men Leona tillåts inte vara en del av utredningen. Istället sätts hon på ett annat ärende, en grov misshandel av en taxichaufför som hittats bunden i ett dike. Samtidigt får vi följa två tjejer som nyfiket dras till Darknet. De bevittnar en otäck händelse som verkar vara kopplad till Leona.Leona gräver i sitt tragiska förflutna och hittar hemligheter som inte är tänkta att komma fram.Det är flera parallella historier som på ett eller annat sätt hör ihop och skickligt vävs samman.Jag gillar hur Rogneby tar upp samhällsaktuella ämnen som snyggt presenteras och förklaras. Språket är rappt och välformulerat, anpassat efter olika karaktärer och samhällsklasser.Handlingen rör sig ganska mycket kring familjen och uppväxtåren och det traditionella polisarbetet står lite vid sidan av. Jag gillar det och även om det ibland blir lite väl otroligt, så är det oerhört spännande, otäckt och Leona ger mig mersmak. Rekommenderas varmt!.Boken är utgiven av @wahlstromwidstrand.#leona #leonaögaföröga #jennyrogneby #spänning #thriller #spänningsroman #höstensböcker2020 #boktips #lästips

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *