Instagram

Instagram Inlägg

Hawa är äntligen tillbaka! Den tredje boken heter ”I god tro” skriven av Christina Wahldén. En smart och välskriven deckare som trovärdigt speglar vardagen i förorten och samtidigt lär oss bra basfakta om chiffer och häleri. Rekommenderas varmt!Hawa går i årskurs sju och det är dags för praktik. Hon har fått plats på budbilsfirman ”Bosses bilar”. Ägaren Amir tror på Hawa och hon får ta hand om bokningarna. Snart inser hon att allt inte ser riktigt okey ut och hon börjar skugga en av chaufförerna. Till sin hjälp har hon bibliotekarien Barbro och hunden Bilbo.Jag gillar verkligen Hawas engagemang och vetgirighet och viljan att göra gott och hur hon ansvarsfullt tar reda på fakta om lagar och regler. Människorna omkring henne beskrivs levande och trovärdigt och jag gillar den insyn vi får om familjens vardag och de hinder som många dagligen stöter på i vårt samhälle.Böckerna är både spännande, känslosamma, hoppfulla och underhållande. De är fristående men jag rekommenderar att läsa dem alla i turordning, för största behållning. Det här är läsning med huvudkaraktärer och miljöer som vi alla behöver ta del av, för igenkänning, ökad och viktig förståelse. Utmärkta högläsningsböcker i både hem och skola..Boken är utgiven av @rabensjogren.#igodtro #christinawahldén #barnochungdomsböcker #boktipsbarnochungdom #lästipsungdom #lästipsförunga #rabenochsjögren

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *