Instagram

Instagram Inlägg

Låt dig inte luras av det vackra omslaget. Spänningsromanen ”I ljuset dansar skuggor” av Charlotte Bergenwitt är en oväntad katt-och-råtta-lek i högt tempo som är en både hårdkokt och ruggigt spännande debutroman..Jag kan villigt erkänna att jag blev överrumplad av handlingen, eftersom både omslaget och baksidestexten fick mig att förvänta något helt annat, lite mer ljummet och betraktande. Men redan från första sidan inser jag att jag har med en iskall mördare att göra, som målmedvetet drivs av både ondska, hat och hämnd..En seriemördare går lös och gäckar poliserna. De fasansfulla kvinnomorden sker utomhus runt om i Stockholmsområdet, på platser som är relativt besökta och tillgängliga. Polisen får huvudbry och blir alltmer stressade. Den unga kvinnan Elina brottas med minnesluckor och svår ångest och ser oförklarliga syner och bilder på makabra mord som inom kort ska begås, handlingar som egentligen bara förövaren känner till. När hon ger sin information till polisen ger hon de enda tipsen de kan följa upp, men hur kan hon sitta på all denna information och dessutom känna till alla detaljerna? Vilken koppling har hon till morden och gärningsmannen?.Vi får ta del av olika berättarröster och lär känna en lång rad med komplexa, intressanta och otäcka karaktärer. Det är fascinerande att följa psykologens samtal med Elina. Poliserna Chandi Kapur och Martin Lydecker har en skön gemenskap och härlig jargong och männen i den serbiska kriminella undre världen är fruktansvärt hjärtlösa och ondskefulla. Det är många trådar och brokiga band att följa, men de vävs samman väl och när man inser att de alla hänger ihop på ett eller annat sätt, gäckar det fantasin och väcker allehanda känslor och gör boken till en svettig bladvändare..Det är fakta och platser som gör mig nyfiken och berättelsen levande. Bra driv och bra språk, men tyvärr blir det några okänsliga hopp mellan utredning och privatliv, detaljer kring vittnet och under jakten som stör mig och gör så att tempot och spänningen stannar upp. Men det är en roman som jag gillar, med en handling och personer som stannar kvar och en debut som lovar gott inför framtiden. Jag ser mycket fram emot kommande böcker!

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *