Instagram Inlägg

”Slutstation” av Mia Öström är en spännande berättelse där nutidens vardag blandas med oförklarliga historiska händelser som har förankring från 40-talet då kriget pågick för fullt..Det är sommarlov. Mammas nya kille har köpt ett fallfärdigt stationshus mitt ute i obygden, som han tänker renovera. Iris tvingas följa med och märker snart att mystiska och oförklarliga händelser och hemligheter gör sig påminda. När Iris börjar gräva i det förflutna kommer alltfler gamla hemligheter fram i ljuset..Boken är välskriven och väcker känslor av allehanda slag. Mammans kille är en riktigt odräglig och otrevlig typ och det retar mig hur mamman förändras och tappar engagemang i sin dotter. Utsatthet och ensamhet är en del av Iris vardag men när hon träffar Elis känns det äntligen lite hoppfullt..Jag gillar verkligen språket, tonen och stämningen. Det är något visst att läsa om att gräva i det förflutna och få kontakt med människor från en annan tid. Det är en engagerande läsning som rekommenderas från ca 9 år..Jag har läst de flesta böcker av Mia Öström och jag tycker ”Slutstation” påminner i genre ganska mycket om ”Dödsbo”.Mina personliga favoriter är fortfarande ”Skuggsommar” och ”Vaakum” – två böcker som jag har svårt att glömma.Har du ännu inte läst – gör det bums!.Boken är utgiven av @lillapiratforlaget.#slutstation #miaöström #lillapiratförlaget #bokslukaråldern #boktipsbarn #boktipsbarnochunga #lästipsungdom #ungdomsbok #övernaturligt

Instagram Inlägg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *