Instagram

Instagram Inlägg

”Mystiskt på en måndag” av Emelie Andrén och Veronica Ljunglöf är en lättläst och oförutsägbar berättelse för nybörjarläsaren som är både spännande, varm och charmig. Den här gillade vi!🕷Det finns ett ödehus som Vilma och Hugo passerar varje dag de åker till skolan. Vilmas storebror berättar att det hörs jämrande ljud och att det antagligen bor vampyrer där. På eftermiddagen cyklar Hugo och Vilma dit och plötsligt hör de något. De rusar ut men när Hugo kommer hem inser han att ryggsäcken blev kvar. Hjälp, nu måste han åka tillbaka!🕸Det blir dramatiskt redan från start och berättelsen fängslar både mig och åtta-åringen direkt. Boken har korta meningar och bra driv. Illustrationerna gör sidorna luftiga och förstärker handlingen och läsupplevelsen och blir ytterligare något att fördjupa sig i och samtala om.🦇Jag gillar attityden, öppenheten och vänskapen mellan både barn och vuxna. Det är härligt och hoppfullt att läsa mellan raderna att det lönar sig att vara ärlig och uppriktig. Att ta hjälp och samarbeta med varandra leder ofta till det bästa.Författaren har en gedigen utgivning bakom sig, bl a böckerna om ”Nisse och Nora”. Detta är den första boken i en planerad serie. Rekommenderas varmt!.Boken är utgiven av @rabensjogren.#mystisktpåenmåndag #emelieandrén #veronicaljunglöf #rabenochsjögren #nybörjarläsning #börjaläsa #barnbok #barnbokstips #lästipsbarn

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *