Instagram Inlägg

Bilderbokstipset!Det är många barn som vet hur det känns att längta efter ett syskon som man bara träffar ibland pga växelvis boende.Bilderboken ”Syskonvecka” av Matilda Ruta tar upp just det – Den starka längtan.Vi får följa Russin som längtar efter sin storasyster Kaninis, som just nu bor hos sin mamma.Och längtan blir så stark att Russin tar saken i egna händer. Hon vill träffa sin syster nu!Boken har jättefina illustrationer, ljusa akvareller av författaren själv. Texten är enkel och lättläst, men oerhört känslosam. Vi förstår från första sidan att storasyster är en stor förebild, trygghet och glädjekälla för Russin. Ensamheten, vemodet och längtan präglar texten och handlingen och det väcker stor igenkänning hos det 8-åriga barnbarnet.- Sådär känner nog mina brorsor just nu, när jag har mammavecka.Författaren har en lång rad böcker bakom sig, både som illustratör och författare, t ex serien om Ninna.”Syskonvecka” är den första boken i en planerad serie ”Strandskogen” om familj, relationer och starka känslor.Rekommenderas varmt!.Boken är utgiven av @rabensjogren.#syskonvecka #matildaruta #bilderbok #bilderbokstips #varannanvecka #barnbokstips #barnbok #varannanveckalivet #bonussyskon #växelvisboende #rabenochsjögren

Instagram Inlägg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *