Instagram

Instagram Inlägg

Boktipset!Jadå den var precis så välskriven och bra som jag hoppades! 🤗Idag finns ”I hjärtats bibliotek” av Phaedra Patrick i butik.Är du en boknörd som älskar prata böcker, älskar miljön i bibliotek och i boklådor, gillar du ord och att skriva och tycker du om familjehistorier med personliga karaktärer och oväntade vändningar – då är det här boken för dig.Jag har helt missat författarens förra bok på svenska, ”Arthur Peppers diskreta charm”, men ska söka upp den för jag gillar verkligen språket i den här boken.Huvudkaraktären Martha Storm är en läsfrämjare av rang och lika passionerad i böcker som Kathleen Kelly i filmen ”You got mail”. En dag får hon ett bokpaket med en hälsning från sin mormor. Det märkliga är att den är daterad tre år efter hennes död och texterna är ytterst personliga och välbekanta.Det här är en bok som passar mig perfekt. En berättelse som fängslar från första sidan. Marthas barndom har inte varit lätt. Med en kontrollerande pappa som förminskar och ställer krav, en rädd och förtryckt mamma, men med en orädd och färgstark mormor som struntar i regler och ser individen och uppmuntrar det enskilda barnet.Originaltiteln är ”The Library of Lost and Found” och vi är många som tycker att böcker, bibliotek läsning och att skriva av sig har hjälpt i svåra stunder.Miljöerna är väl beskrivna och jag ser platserna framför mig. Stor bredd på karaktärerna, fin gestaltning och sammantaget en historia som är både varm, oväntad, ibland förutsägbar men med oväntade vändningar och familjehemligheter som sakteliga nystas upp och kommer fram.En ljuvlig läsupplevelse med både bredd och djup – med extra allt, helt enkelt! Läs den!.Ann Björkhem har gjort den svenska översättningen.Ljudboken är inläst av Malin Persson.Boken är utgiven av Forum @esterbonnier.#ihjärtatsbibliotek #phaedrapatrick #roman #läsupplevelse #boktips #lästips #semesterläsning #backabokhandeln #handlalokalt

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.