Instagram

Instagram Inlägg

Boktipset!”Ur askan” av Lina Areklew är en fantastiskt välskriven och spännande debutroman med extra allt. Och jag är så glad att det är den första delen i en planerad bokserie som utspelar sig både i Stockholm och i Höga-kusten. Det här gav mersmak!Vissa böcker kräver varningstext, typ ”Börja inte läsa den här boken om du inte har möjlighet att avsluta den samma dag”.Redan när jag fick boken i min hand, pockade den på min uppmärksamhet. Den låg i min stora bokhög och frestades och till slut kunde jag inte stå emot. Och direkt var jag fast!Denna kriminalroman är helt omöjlig att lägga ifrån sig. Intressanta karaktärer, fascinerande miljöer och med en handling som både fängslar och väcker allehanda känslor. Jag gillar driften hos människorna, kampen och viljan att komma igen. Det är en mycket välskriven spänningsroman med en utmärkt gestaltning, bra tempo och med härliga igenkännande miljöbeskrivningar. Jag skulle gärna se boken filmatiserad.Fredrik överlever Estoniakatastrofen 1994 medan båda hans föräldrar omkommer. Brodern Niklas spolas av en av flottarna och kroppen hittas aldrig.Fredrik ger inte upp hoppet och när han 25 år senare ser Niklas utanför ett hotell i Stockholm, tillsammans med ägaren tar han upp jakten. Han skuggar hotellägaren ända till Ulvön, utanför Örnsköldsvik, men strax därefter hittas hotellägaren död. Fredrik misstänks för mord och Sofia blir den som leder utredningen. Samma Sofia som Fredrik hade ett förhållande med femton år tidigare..Det här är boken för dig som gillar spännande böcker med relationsdramatik, människor med personliga bagage av allehanda slag, oväntade vändningar och lite romantik.Rekommenderas varmt..Boken är utgiven av @strawberryforlag.#uraskan #linaareklew #spänningsroman #spänning #debutroman #högakusten #ulvön #strawberryförlag

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *