Instagram Inlägg

Boktipset!Jamen hur bra är inte denna bok?”Bara David” av Lina Stolt är en helt fantastiskt bra ungdomsbok om att plötsligt få en storebror man inte har bett om.Från första sidan är jag fast. Känslan för 11- åriga Ida kommer direkt. Föräldrarna har bestämt sig för att ta sig an ett fosterbarn, David 15 år. Ida försöker föreställa sig hur det är att vara ett familjehem, men det är svårt. Det känns både spännande och läskigt, men hon har inte så mycket att säga till om. Och vem är David? Ett bonussyskon? En halvbror? Och är de alla en familj nu?Boken väcker många funderingar och jag känner starkt för Ida. Förändringar och anpassning är svårt. Tillit och förtroende tar tid. Vi påverkas av varandra och tar efter andras beteenden. Det blir struligt i familjen och när Ida får chansen att bli av med David, är frågan ska hon ta den? Vad händer om hon berättar sanningen? Blir det bättre eller sämre? Det kommer ju i alla fall aldrig att bli som förut.Boken är välskriven, känslosam, oförutsägbar och oerhört bra. Jag blir väldigt nyfiken att läsa mer av författaren. Det här är en läsupplevelse utöver det vanliga, med karaktärer som stannar kvar.Rekommenderas starkt till både barn, ungdomar och vuxna..Boken är utgiven av @rabensjogren.#baradavid #linastoltz #rabénochsjögren #ungdomsbok #ungdomsboktips #familjehem #boktipsungdom

Instagram Inlägg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *