Instagram

Instagram Inlägg

Recension”Därifrån vi komma” av AnnaLena Forsberg är en fascinerande och välskriven släkthistoria från Ångermanland, som utspelar sig mellan åren 1917 och 1945. Boken är baserad på släktforskning, muntliga berättelser och är väl sammanflätad med en fiktiv handling, vilket gör boken både trovärdig och intressant.Det är en vardagsberättelse som varvas med historiska händelser med både politiska inslag och milstolpar från både Sverige och världen, vilket gör att det blir en fin koppling och förståelse kring hur människor på norrländska landsbygden påverkades av och var med att forma det land, med både skyddsnät och trygghet vi känner igen idag.Vi lär känna en familj, en stor släkt, som prövas av både fattigdom, sjukdom, död och världskrig. Fattigstugor, barnhem och missunnsamhet är en del av handlingen, men framför allt får vi på nära håll inblick i och får ta del av kärleksfulla människor liv som visar en varm gemenskap och fin barnsyn med ett uppmuntrande och positivt förhållningssätt som får barnen att bli sedda och känna sig betydelsefulla.Språket är sakligt och en blandning mellan dialekt och talspråk. Boken är inte skriven i jag-form och avhandlar en ganska lång tidsepok, vilket gör att de stora känslorna hos mig uteblir, trots känslosamma händelser. En del onödiga tidshopp förvirrar mig. Jag hade hellre sett en helt kronologisk handling, eller med en start i nutid, med tillbakablickar från hur det blev som det blev.Boken fångar mitt intresse och jag känner igen mycket från mina egna mor- och farföräldrars berättelser och påminns återigen om hur fort vårt land utvecklats, vilket stort ansvar och hur hårt människorna kämpat för den välfärd vi tar del av idag. Det är både fint och viktigt att ta vara på den erfarenhet som många äldre besitter än idag. Jag ser gärna en fortsättning om hur det gick för dessa människor.Författaren är journalist och barnbarn till huvudpersonerna i boken. Jag känner av hennes berättarglädje och stolthet och det är en välskriven och mycket läsvärd berättelse som jag varmt rekommenderar till både gammal och ung..Tack @mariaoliviaochjag för att du tog kontakt och lät mig läsa din bok.🏽 #därifrånvikomma

Recension”Därifrån vi komma” av AnnaLena Forsberg är en fascinerande och välskriven släkthistoria från Ångermanland, som utspelar sig mellan åren 1917 och 1945. Boken är baserad på släktforskning, muntliga berättelser och är väl sammanflätad med en fiktiv handling, vilket gör boken både trovärdig och intressant.Det är en vardagsberättelse som varvas med historiska händelser med både politiska inslag och milstolpar från både Sverige och världen, vilket gör att det blir en fin koppling och förståelse kring hur människor på norrländska landsbygden påverkades av och var med att forma det land, med både skyddsnät och trygghet vi känner igen idag.Vi lär känna en familj, en stor släkt, som prövas av både fattigdom, sjukdom, död och världskrig. Fattigstugor, barnhem och missunnsamhet är en del av handlingen, men framför allt får vi på nära håll inblick i och får ta del av kärleksfulla människor liv som visar en varm gemenskap och fin barnsyn med ett uppmuntrande och positivt förhållningssätt som får barnen att bli sedda och känna sig betydelsefulla.Språket är sakligt och en blandning mellan dialekt och talspråk. Boken är inte skriven i jag-form och avhandlar en ganska lång tidsepok, vilket gör att de stora känslorna hos mig uteblir, trots känslosamma händelser. En del onödiga tidshopp förvirrar mig. Jag hade hellre sett en helt kronologisk handling, eller med en start i nutid, med tillbakablickar från hur det blev som det blev.Boken fångar mitt intresse och jag känner igen mycket från mina egna mor- och farföräldrars berättelser och påminns återigen om hur fort vårt land utvecklats, vilket stort ansvar och hur hårt människorna kämpat för den välfärd vi tar del av idag. Det är både fint och viktigt att ta vara på den erfarenhet som många äldre besitter än idag. Jag ser gärna en fortsättning om hur det gick för dessa människor.Författaren är journalist och barnbarn till huvudpersonerna i boken. Jag känner av hennes berättarglädje och stolthet och det är en välskriven och mycket läsvärd berättelse som jag varmt rekommenderar till både gammal och ung..Tack @mariaoliviaochjag för att du tog kontakt och lät mig läsa din bok.🏽 #därifrånvikomma

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *