Instagram

Instagram Inlägg

Boktips!”Sofia med knuff – På väg ut i livet” av Annelie Strömberg är en välskriven vardagsberättelse om att vara tjej, gå i årskurs åtta och ha ADHD.Det här är den fjärde boken om Sofia med knuff. De tidigare böckerna riktade sig till yngre barn och då var även Sofia yngre. Nu har hon vuxit upp och går på högstadiet.Jag gillar att med ett inifrån perspektiv få ta del av Sofias utmaningar med krav, fokus, kompisar och turbulenta känslor. Boken är lättläst och till en början glömmer jag hennes ålder, tänker att hon är yngre men det blir tydligare efter drygt 30 sidor. Boken känns trovärdig och ärlig, ger mycket igenkänning och ökad förståelse för problematiken som ständigt påverkar både Sofia och människor i hennes omgivning.Boken är på knappt hundra sidor och jag hoppas den når ut till läsare som själv har diagnoser, för igenkänning och samhörighet med fler som har liknande utmaningar.Jag rekommenderar boken varmt till både klasser, barn och vuxna för ökad insyn och förståelse..De två första böckerna (”Sofia med knuff – Det här är jag” och ”Sofia med knuff – Inte ett dugg annorlunda”) finns även som ljudböcker, inlästa av Rebecka Mohell..Böckerna är utgivna av @idusforlag.#sofiamedknuffpåvägutilivet #sofiamedknuff #annelieströmberg #idusförlag #adhd #barnochungdomsbok #boktipsbarn #boktipsungdom #ungdomsbok

Instagram Inlägg