Instagram Inlägg

Boktipset!”Rune fattar klimatet” med text av Daniel Waluszewski och illustrationer av Matilda Serholt.Det här är en lättöverskådlig bilderbok som passar vetgiriga barn och ger många svar på frågan varför.️Texten är uppdelad i två stycken per sida. Dels en lättbegriplig och förklarande fakta del och dels en text som är kopplad till Runes vardag. Dessutom avslutas varje uppslag med en fråga där svaret hittas i bilderna.️Vi får lära oss om atmosfären, varför jordens värme ökar och effekter av detta. Vi får smarta och enkla tips vad vi själva kan göra för klimatet. Inga pekpinnar bara handledning och förslag.️Boken saknar dialog, men det gör ingenting. Språket ligger på en bra nivå utifrån innehållet och texten har bra flyt. Illustrationerna är detaljerade i smakfulla pastellfärger.️Jag gillar upplägget och frågorna som skapar samtal och väcker engagemang.Innehållet är faktagranskat av Johan Kuylenstierna, vice ordf. i Klimatpolitiska rådet.En aktuell bok som jag tycker passar bra att högläsa för barn i ca 5-8 års åldern.Rekommenderas!.Boken är utgiven av @idusforlag.#runefattarklimatet #danielwaluszewski #matildaserholt #idusförlag #bilderbok #klimatet #faktabokförbarn

Instagram Inlägg