Instagram

Instagram Inlägg

Boktipset!”Där kräftorna sjunger” av Delia Owens är en helt enastående romandebut som är omöjlig att lägga ifrån sig, men samtidigt hoppas man att den aldrig ska ta slut.En läsupplevelse utöver det vanliga och en av de bästa böcker jag någonsin läst.Från första sidan är jag fast, fängslad och fascinerad. Handlingen kommer direkt och språket är ljuvligt och jag njuter under läsningen.Boken har en närvaro och nerv som gör de målande miljöerna levande och gör att jag känner mig delaktig i landskapet. Författaren är zoolog och har erfarenhet från vetenskapliga texter och fackböcker. Hennes kunskaper märks och både insekter och naturen är noga och kärleksfullt beskrivna, vilket väcker mina sinnen och jag tycker mig höra både ljud och känna lukter.Kya Clark, även kallad Träskflickan, är sladdbarn och yngst av fem syskon. Hon växer upp i ett skabbigt skjul i våtmarken vid North Carolinas kust. Pappan är våldsam och när Kya är 6 år ser hon sin mamma lämna hemmet med en resväska. Även hennes äldre syskon lämnar strax därefter hemmet, en efter en. Kya växer upp som en enstöring och lär sig leva nära och av naturen. Hon är ett villebråd för byborna och när den populäre Chase Andrews hittas död i närheten, blir Kya snabbt misstänkt för mord. Under utredningen kommer sanningen och alla hennes hemligheter upp till ytan.Det är vacker, dramatisk och spännande läsning och jag förstår att boken toppat listor och är storsäljare runt om i världen.Jag fick liknande känslor och läsupplevelse då jag läste den storslagna romanen ”Törnfåglarna” av Colleen McCulloughs.”Där kräftorna sjunger” är mycket bra översatt av Cecilia Berglund Barklem.Boken är nominerad till Årets Bok 2020.Rekommenderas varmt!.Boken är utgiven av Forum bokförlag..#därkräftornasjunger #deliaowens #forumbokförlag #esterbonnier #debutroman #boktips #lästips

Instagram Inlägg