Instagram

Instagram Inlägg

Lästips!Tag med hela familjen på ett svindlande äventyr i påsk!Passa på att fly vardagen en stund och ta del av både magi och spänning i den fartfyllda bokserien ”Äventyren i Sagofallen”. 🦉Vi får får följa syskonen Sofia och Leo som kämpar för att det goda ska besegra det onda och där kampen mellan svarta och vita schackpjäser är en central del av berättelsen.🐉Vi möter fascinerande karaktärer som vi känner igen från fantasygenren, men även nyskapat folk från olika världar. Vackra, farliga och dramatiska miljöer triggar fantasin. Detaljrika och ljuvliga illustrationer av Therése Larsson bidrar till en helhet och en fantastisk läsupplevelse.🧙🏼‍♀️Jag gillar att böckerna även har förankring i vår nutid och tar upp aktuella samhällsfrågor som t ex skogsbränder, svält och klimatförändringar.Identitetssök, roller, makt, jämställdhet och mänskliga rättigheter är en del av handlingen och ger djup och väcker engagemang.🦄”Äventyren i Sagofallen” av Hanna Blixt är en lättläst, välskriven serie som har en helt egen ton och innehåll, men som känns inspirerad av bl a böckerna om Narnia, Ronja och Sagan om ringen. Bokserien är en utmärkt ingång till fantsygenren och passar både som högläsning, eller till läsvana barn och unga från ca 8 år och uppåt.🦇Den avslutande delen ”Snöugglans sigill” har precis kommit ut.De tre första delarna i serien finns även inlästa som ljudböcker.Rekommenderas varmt!.Gratis lärarhandledning finns att ladda ner på www.hannablixt.com.Böckerna är utgivna av Bubo förlag..#äventyrenisagofallen #hannablixt_writer #thereselarssonillustratör

Instagram Inlägg