Instagram Inlägg

Bilderbokstips!En helt ny, känslosam och alldeles underbar bilderbok om att väljas bort och inte få vara med. En berättelse som sätter avtryck och blev en favorit direkt. Stor igenkänning och med ljuvliga illustrationer av Clara Dackenberg gör att man vill läsa boken om och om igen.Det är dags för kalas och alla i klassen får en inbjudan, alla utom Allis.Förvåning, ilska och ledsamhet – ja känslorna är många och starka. Tankar som far iväg fast man inte vill, tankar som dras till det som skaver och gör ont. Och frågor och funderingar – varför just jag? Varför är inte jag bjuden?Allis möter vuxna i sin omgivning, medmänniskor i olika generationer som ser henne, bryr sig utan att avförda och döma. Allis har behov av att vara fysisk och vi ser hur kreativa handlingar skapar fokus på annat och energin får utlopp. Känslorna stillar och läker sig.En stark, varm, empatisk och hoppfull berättelse som påminner oss om gyllene regeln, att vårt beteende kan påverka varandra och att vi kan samarbeta och ställa upp för varandra. Den ger igenkänning och öppnar upp för viktiga samtal.En enastående bok som jag varmt rekommenderar. .Boken är utgiven av @rabensjogren.#allautomallis #evastaaf #claradackenberg #rabénochsjögren #bilderbokstips

Instagram Inlägg