Instagram Inlägg

Idag den 2 april firar vi den Internationella barnboksdagen. Dagen skapades till minne av HC Andersen födelsedag och för att uppmärksamma barn- och ungdomslitteratur för att i sin tur inspirera till läsning i de yngre åldrarna.🇩🇰”Sagan är det magiska universum där barn på ett ögonblick blir vuxna och vuxna blir barn på nytt.”🇩🇰H.C Andersen föddes för 215 år sedan och jag vill tipsa om ”H.C Andersens bästa sagor”. Ett praktverk med underbara illustrationer och med berättelser som präglas av ämnen som fortfarande är högaktuella än idag: mobbing, bortgifte, barnäktenskap, djurens godhet och läkande kraft, barnönskan och längtan efter kärlek och bekräftelse att få vara den man är.🇩🇰Boken har en fin inledning om sagan och dess ursprung och betydelse, en kortfattad men inspirerande biografi om H.C Andersen och 16 fantastiska sagor.Jag tycker hans berättelser är fantastiskt tidlösa, finurliga och tankeväckande och förtjänar att lyftas och läsas av den breda åldersgruppen. Hans bagage och lust att uttrycka sig lyser igenom hans sagor, som präglas av vardagligt språk och karaktärer från både verkligheten och fantasin.🇩🇰Så oavsett ålder, tag dig tid att läsa hans fantastiska känslosamma men hoppfulla sagor.Njut av de magiskt vackra illustrationerna av Jean-Noël Rochut och fundera på och uppmärksamma sensmoralen i respektive saga..Boken är utgiven av @ordalagetbokforlag

Instagram Inlägg