Instagram

Instagram Inlägg

Bilderbokstips!”Rymdpottan” av Per Bertilsson och Emma Svalander är en fartfylld berättelse för de yngsta med stor igenkänning.Även om du känner att det är dags att gå på pottan är det mycket som kan hindra dig på vägen…Karin leker med pappa och blir plötsligt kissnödig. På vägen till badrummet är det både cykeln, Hedvig, gosedjuret som får tankarna och fantasin att flyga iväg och plötsligt kan hon inte hålla sig längre.Denna bilderbok är på rim och känns både underfundig och påhittig. Men som högläsare stör jag mig på att det saknas skiljetecken och att varje ny rad börjar med en versal oavsett om det är ny mening eller inte. Det påverkar min röst och inlevelse, men efter några genomläsningar flyter texten på bra och både fantasi, uppfinningsrikedom och problemlösningar väcker leenden hos både stora och små.Inspirerande och färgstarka illustrationer av Emma Svelander förstärker läsupplevelsen och de stora känslorna. Bilder med fart och fläkt, tydlighet och detaljer ger en go stämning.Jag läser gärna fler böcker om Karin och hennes familj.Stort Tack @asvalander och @emmagjort_webshop för recensionsexemplar.🏽.#rymdpottan #perbertilsson #emmasvalander #emmagjort #bilderbok #bilderbokstips #barnbok #barnbokstips

Instagram Inlägg