Instagram

Instagram Inlägg

Recension!En riktigt välskriven och fängslande norsk spänningsdebut! En fascinerande bladvändare som gav mersmak.Sara är psykolog, Sigurd är arkitekt. De är ett ambitiöst par som kämpar med att nå sina drömmar och lyckas som egna företagare. Men det är motigt både med karriären och med privatlivet. Det efterlängtade barnet uteblir och renoveringen av det stora huset tycks aldrig bli klart. Allt tär på relationen.En morgon lämnar Sigurd huset för en välbehövlig paus med grabbarna, men dyker aldrig upp. Han lämnar ett svårtolkat meddelande på telefonsvararen därefter är spåren borta. Polisen kontaktas, men plötsligt är det Sara som är misstänkt att ligga bakom försvinnandet. Någon verkar hemsöka huset – men vem? Och varför?Det är trovärdigt, kusligt och stegvis får vi ta del av oförklarliga händelser som gör att Sara tror hon blivit galen på riktigt!Det är en detaljerad och tät nutidsberättelse som varvas med tillbakablickar från när paret träffades. Jag får en härva av ledtrådar som så sakteliga rätas ut och får sin förklaring. Boken är skriven i jag-form och det känns som att Sara i förtroende berättar för mig om sitt liv, sin vardag, sina tvivel och sin rädsla.Det är oförutsägbart och inget är vad det ser ut att vara.Det märks att författaren själv är psykolog och insatt i ämnet. Lägg namnet Helene Flood på minnet. Jag tror vi får läsa mer av henne framöver..Boken är utgiven av @bokforlagetpolaris.#terapeuten #heleneflood #spänningsroman #psykologiskthriller #debutroman #boktips #lästips #brabok

Instagram Inlägg