Instagram Inlägg

Boktipset!Denna fascinerande och välskrivna läspärla har hållit mig trollbunden de senaste dagarna. Fängslande läsning om ett laddat familjedrama som utspelar sig på en isolerad australiensisk farm under några plågsamt varma dygn i december sätter spår och gör avtryck hos mig.Rekommenderas varmt!Boken börjar med att familjefadern Cameron hittas död mitt ute i den australiensiska vildmarken av sina två bröder Nathan och Bub. Termometern visar på +45 grader och utan skugga och vatten visar Cameron tecken på att han gått en plågsam död till mötes. När hans bil hittas en bit därifrån, laddad med både mat och dryck anar bröderna oråd. Någon är inblandad och ansvarig för Camerons död – frågan är vem eller vilka och varför?Ju fler efterforskningar som görs i fallet desto fler familjehemligheter kommer upp till ytan.Detta är författarens tredje helt fristående roman. Jane Harper har en enastående förmåga att trovärdigt skildra personporträtt. Människor som både uppvisar en offentlig fasad men även visar sig vara sköra och sårbara. Berättelsen är noggrant återberättad och avslöjar stegvis nya ledtrådar som så sakteliga leder handlingen framåt till den oförutsägbara upplösningen.En bok som rymmer både komplicerade relationer, rivalitet, tystnadskultur, lojalitet och familjeroller.Boken är utsedd till 2019 års bästa till svenska översatta kriminalroman av Svenska Deckarakademien och Klara Lindell har gjort ett strålande arbete!Jag kan även rekommendera de två tidigare böckerna ”Hetta” och ”Falska vänner”.Ljudboken är mycket bra inläst av Niklas Engdahl..Boken är utgiven av @esterbonnierTack @marie.jungsand_atwork för recensionsexemplar.🏽.#enförloradman #janeharper #kriminalroman #spänning #spänningsroman #brabok #forumbokförlag #esterbonnier

Instagram Inlägg