Instagram Inlägg

Musikaltips!”Monstret och människorna” är en fantastisk barnföreställning med enastående skådespelarprestationer, ljuvliga sånger och en underbar dramatisering och tolkning av böckerna om Monstret Frank.Redan första gången jag läste barnböckerna av Mats Strandberg, blev jag starkt påverkad av alla känslor berättelsen väckte och djupt imponerad av den koppling till både annan litteratur och alla samhällsfrågor som skickligt vävs in i berättelsen.När jag hörde att böckerna skulle dramatiseras blev jag nyfiken hur allt skulle lösas praktiskt utan att tappa förtroende och känslan för böckernas karaktärer.När jag i lördags äntligen hade möjlighet att se föreställningen på Junibacken blev jag riktigt imponerad. Manuset var väl omhändertaget, karaktärerna hade med värdighet behållit både charm och personligheter. Fantastiska skådespelarprestationer och imponerande snabba klädbyten.Jättefint att se Sofia Falkenhems härliga illustrationer som kulisser.Väldigt skickligt samarbetar teknik och den begränsade ytan och förutsättningarna tas väl till vara.Föreställningen rekommenderas från 5 år, men jag tycker målgruppen 7-10 år känns rimligast.Själv blev jag både rörd, skrämd och fascinerad och rekommenderar den till alla (även vuxna) som har möjlighet att gå och se den.Håller tummarna att det blir en riksturné på föreställningen framöver..(Extra bonus – när jag köpte samlingsvolymen fick jag med en jättefin kalender, kopplad till Strandbergs julsaga ”Kentauren som ville hem”, illustrerad av Sofia Falkenhem).#monstretochmänniskorna #monstretfrank #matsstrandberg #sofiafalkenhem #barnmusikal #junibacken_stockholm #musikal

Instagram Inlägg