Instagram Inlägg

Boktips!Den femte boken om Petra är äntligen här!”Här.Hand.Häller” tar upp framtidskonst, performance och frågan om vad som kan vara konst.Ett intressant och aktuellt innehåll som lyfter många spännande frågor att diskutera och samtala vidare om!Jag älskar verkligen bokserien ”Petras bilder” där Petras vardagsdilemman snillrikt vävs samman med kända konstverk från konsthistoriens olika tidsepoker. De ifrågasätter, rör om, inspirerar och ger både igenkänning och ny kunskap på ett snillrikt sätt.Konst och kultur är ständigt i hetluften och behovet och utrymmet diskuteras både hett och kritiskt. Fördjupad kunskap och historiska perspektiv ger oss här en tydlig bild av hur människor på olika sätt använt konsten som uttrycksmedel, förmedlat och påverkat både omgivningen, samtiden och framtiden…Thorhild Elisabet Sandberg är journalist och konstkritiker. Språket är lättläst och engagerat om aktuella vardagsbekymmer som drabbar Petra. Fredrika är en kreativ och ljuvligt engagerad vuxen vän, som agerar bollplank och luftventil till Petra. Jag gillar deras ärliga och öppna samtal som vidgar perspektiv och leder både till sunda värderingar, mod och god självkänsla.Böckerna är illustrerade av Emily Ryan och bilderna kompletterar texten och ger en viktig dimension till innehållet.Böckerna är fristående, men jag rekommenderar att läsa dem alla, gärna i kronologisk ordning för största behållningen.Det finns en lärarhandledningen till böckerna med bl a förslag på frågor kopplade till konst och bilder.Har du ännu inte läst bokserien – Gör det! Lämpliga att högläsa för nybörjarläsaren. Böckerna är rekommenderad till åldern 6-9 år, men jag tycker att de även kan fungera upp i 10-12 års åldern.Tack @torhildelisabet för Rec ex och ännu en fascinerande läsupplevelse.🏽.#härhandhäller #torhildelisabetsandberg #petrasbilder #konstböckerförbarn #konstbokförunga #kapitelbokförbarn #samtidskonst

Instagram Inlägg