Instagram Inlägg

Boktipset!Wow vilken stark och ärlig bok! Jag sträckläste och blev tagen, omskakad och berörd av den unga Rakel, som modigt berättar för läsaren om all oro, rädsla, skam och skuld hon känner.Livet är tufft när du växer upp med en förälder som dricker för mycket och många hemligheter blir det även för dina närmaste vänner.En vardaglig och lättläst berättelse om skola, vänner och relationer med ett djup och ett innehåll som skaver och väcker känslor.Rakel har två mammor, som har separerat och längtan, sorgen och ilskan över skilsmässan skuggar Rakels vardag. Men runt henne finns även många omtänksamma och närvarande vänner som antagligen känner Rakel bättre än hon själv ibland.Boken innehåller många känslor, utmaningar och glädjeämnen som vi alla känner igen, men vi möter också ett maskrosbarn som vill skydda sin förälder, tar stort ansvar, hoppas på en förändring, läser dagligen av och tolkar kroppsspråk, hatar och skäms när hennes mamma blir full. Och ständigt denna oro: Varför dricker hon? Och vad ska Rakel göra för att hon ska sluta? Vad har hon gjort för fel, vad behöver hon ändra på?Boken har fått Kulturrådets Kulturstöd och finns både tillgänglig på bibliotek och i handeln.En viktig hoppfull läsning för barn och vuxna från ca 9 år. Det finns massor med normkreativa frågor att samtala om.Bokhandledning finns att ladda ned på www.olika.nuRekommenderas varmt!Tack för att du delar med dig @litteraralisa Tack @olikaforlag för rec ex!🏽.#alltmodjaghar #lisabroberg #olikaförlag #ungdomsboktips #normkreativ #ungdomsbok #lästipsbarnoungdom #maskrosbarn #barnbokstips #läsning

Instagram Inlägg