Instagram

Instagram Inlägg

”Egentligen är vi i ett slags paradis här, Meg, mamma och jag. Men det är bara på ytan. Paradiset mår inget bra. Det är dags att rädda det vi har nu. På allvar.”Rykande aktuell, fylld med fakta om Stora barriärrevet och ett spännande äventyr som utspelar sig på andra sidan jorden. Boken väcker intresse och engagemang. Utmärkt att läsa i skolan som en ingång till att fördjupa sig i klimatfrågor och samtal till vad vi kan göra för att inte öka jordens temperatur ytterligare.Alices mamma är marinbiolog och när mormor inte kan vara barnvakt får Alice följa med till Australiens östkust. Läget är allvarligt. Jorden har feber och djur och natur mår inte bra. Men vad kan Alice göra för att hjälpa?En underbar bok för den vetgirige och oinvigde och alla andra. Härliga miljöbeskrivningar om snorkling och livet under ytan, som gör att jag känner mig delaktig i historien. Jag märker verkligen författarens kärlek till platsen och blir själv intresserad att se allt med egna ögon.Alice är som vilken 11-åring som helst med känslor, funderingar och rädslor, som påverkar henne i vardagen. Den orädda Meg blir som en älskad storasyster och en karaktär jag tycker väldigt mycket om.En lättläst och tillgänglig bok som innehåller komplexa ämnen, många frågor som ger en del svar, men som framförallt inspirerar till att fundera över olika lösningar.Inga pekpinnar, utan sakliga förklaringar om klimatkrisen som pågår just nu. Det finns trots allt hopp, men det är bråttom och det krävs förändringar.🦀Det fantastiska omslaget har Eva Lindeberg gjort.En fascinerande och spännande berättelse som är både allvarlig och äventyrlig som jag rekommenderar varmt till hela familjen från ca 9 år.Tack @christinawahlden för ännu en viktig bok om aktuella ämnen.Boken är utgiven av @rabensjogren .#räddareven #christinawahldén #rabénochsjögren #ungdomsboktips #barnbokstips #storabarriärrevet #klimatkris #klimatfrågor

Instagram Inlägg