Instagram Inlägg

En underbar äventyrsberättelse, som en saga men ändå så förankrad i verkligheten.Jag älskar den från första sidan!”Kanske handlar mod inte om att inte vara rädd – utan att vara rädd men försöka ändå.”Jag får direkt sympatier för lilla ängsliga Alba. Med sina funderingar och upptåg dras jag med och hejar på henne med hela mitt hjärta.Boken är som en film. Jag får associationer till bl a Pocahontas, tjuren Ferdinand och Skorpan i Bröderna Lejonhjärta. Pappa Louie är som pappa Eufraim Långstrump.Illustrationerna av Andrea Femerstrand är magiskt ljuvliga och bidrar stort till den fantastiska läsupplevelsen.Många klokord och eftertänksamma meningar ger ett djup till berättelsen. Den är dråplig, sorglig, spännande och språket är beskrivande och fängslande. Det märks att författarna har stor erfarenhet av texter och gestaltning.Yngst av sex vilda syskon, med en trygg och kärleksfull pappa som hon älskar och en mamma i himlen, växer Alba upp på en liten ö. Själv är hon liten och smal, tystlåten och rädd för allting. Mest rädd är hon för vatten och att hennes älskade pappa ska försvinna.En dag lämnar pappan barnen för att söka jobb i hamnen på andra sidan ön. Och så händer det ofattbara – ett stormigt regnoväder drar in över ön och alla hennes syskon försvinner. Kvar är Alba och geten Yanko. Alba bestämmer sig för att göra en lång och farlig vandring för att hitta sin familj.Om att kliva ur någons skugga, bli trygg och hitta styrkan inom sig själv.Boken känns redan som en klassiker och jag ser stort fram emot kommande böcker, för det här var väl inte den sista barnboken @malinkarim och @alexanderkarim ?Rekommenderas varmt..Boken är utgiven av @bonniercarlsen .#modigastivärlden #malinkarim #alexanderkarim #bonniercarlsen #kapitelbokförbarn #kapitelbok #barnbokstips #barnbok #barnboksdebut #lästipsbarn #högläsningsbok

Instagram Inlägg