Instagram Inlägg

Ojojoj… vilken fantastisk läsupplevelse!En spännande och allvarlig läsning som bjuder på både sommaraktiviteter och mörka familjehemligheter.Psykologisk skräckroman som utspelar sig mestadels sommartid på en ö under ett seglarkollo på gården Saltöga.Perfekt sommarläsning för hela familjen. Här finns mycket att diskutera och samtala om.Läs läs läs!️Det märks att Ollmark har erfarenhet av att skriva manus till tv-serier. Denna bok känns som en film. Underbara miljöbeskrivningar och intressanta karaktärer. Här blandas människor med erfarenhet från olika samhällsklasser. Vi tar del av skärgårdslivet med båt, segling och bad.Berättelsen är som en modern skräckversion av Saltkråkan, såtillvida att barnen får fullt ansvar och förtroende av föräldrarna att vara delaktiga som lägerledare på kollot.️Vera har haft en tuff uppväxt med sin psykiskt sjuka mamma. Hon blir vittne till hennes drunkningsolycka och hamnar på ett behandlingshem. Där träffar hon Max, som är uppvuxen i en helt annan samhällsklass med välfärd, märkeskläder och hög status. Max sörjer sin tvillingsyster Julia, den populära bloggaren som olyckligt drunknade under en segling.Vera och Max blir nära vänner och Vera får möjlighet att följa med till familjens sommarställe Saltöga. Men de döda lämnar dem ingen ro…️Det är intressant att stegvis lära känna personerna närmare. På nära håll kommer vi i kontakt med psykisk ohälsa, skam, skuld och samhällets fördomar. Rädsla för vatten och viljan att passa in och vara som alla andra.Övernaturliga fenomen blandas med sägner och spökhistorier från förr. Det är trovärdigt och läskigt. Till slut vet man inte vad som är sant, mardrömmar eller verklighet.️En mycket välskriven bok som fångade mig från första sidan och gör avtryck. Rekommenderas från ca 9 år men förtjänas att läsas av ungdomar långt upp i åldrarna. En utmärkt läsning som lyfter psykologisk ohälsa, längtan efter att höra till, bli accepterad och som påvisar att pengar och hög status inte är detsamma som lycka.Ljudboken inläst av Maja Rung kommer den 26/7.️️️️.#dödvatten #lenaollmark #bwahlströms #sommarlovstips #sommarlovsläsning #boktipsungdom #lästipsungdom #ungdomsbok

Instagram Inlägg