Instagram Inlägg

Boktips för sommarlovet!Sommarens måste-läsning!😎Perfekt bok att packa med på semestern och låta hela familjen läsa. En blandning av sött och salt, helt enkelt.🌞Alma, 16 år är orädd, äventyrlig och gillar att skejta, dyka och klättra i berg.Hon lever med sin ensamstående musiker-pappa i Göteborg och varje sommar åker de till sitt lantställe på västkusten. Mira är barndomsvännen som hon delat alla sommarlov med och är hemligt förälskad i.Äntligen ska de träffas igen! Men i år har Mira med sig Hampus och ingenting blir som förr.🌞Underbara miljöbeskrivningar, stor igenkänning, fascinerande handling och ett språk som bara lockar till läsning och en bok som är omöjlig att lägga ifrån sig.Mycket känslor, starka känslor; kärlek, relationer och längtan blandas hejvilt.En fantastisk fin, varm och djup närvaro med pappan skildras. Kompisar i stan som bara finns, förstår och ställer upp när livet kör ihop sig, ger en varm känsla.En skön blandning mellan sommarlata dagar med bad, kanoting och tältning varvat med kaotiskt tonårsliv fyllt med vrede, sårbarhet och action.Det är fint hur levande och trovärdigt den första trevande kärleken och sexet avhandlas. Och ett plus är alla goa musiktips vi bjuds på. (Sammanställd lista i slutet av boken).🌞Detta är min första bekantskap med författaren. Jag är så glad att böckerna ”snart är jag borta” och ”Kurt Cobain finns inte mer” ligger olästa och väntar.Boken rekommenderas från 12 år och uppåt. Passar även på hyllplatsen ”unga vuxna” – och passade även mig.🌞🌞🌞🌞🌞#sommarplåga #hannajedvik #rabénochsjögren #ungdomsboktips #ungdomsbok #boktips #sommarlovsläsning #sommarlovsbok #sommarläsning2019 #sommarläsning #semesterläsning #brabok #hbtqböcker

Instagram Inlägg