Instagram

Instagram Inlägg

Boktips!Längtar du efter ”en episk jävla kärleksförklaring”?Vill du läsa en fantastisk berörande berättelse om den stora kärleken som tar andan ur dig, rör om i det inre och rör till i din vardag?Läs ”Jag kan nästan känna solen” av Ebba Hyltmark.🌞”Låt mig förklara det här för dig. Jag är vansinnigt förälskad, okej? Hela mitt liv har jag varit en helt vanlig tjej, med lagom betyg och lagom utseende och lagom personlighet. Men det går inte längre. Jag kan inte vara lagom längre, inte när jag känner mig som pistolskott på insidan. Jag måste ta tag i det här nu.”🌞Det är trovärdigt, äkta och beskriver alla de omtumlande känslor som uppstår när den riktiga kärleken tar dig med storm.Ska vi göra de enkla logiska valen från hjärnan eller de modiga valen från hjärtat som utmanar och utvecklar?Stora starka tankar och funderingar som vi alla behöver påminna oss om.🌞Jag älskar språket och människorna. Den underbara och tillåtande familjen med skön distans, men med tilltro och empati som ställer upp när det verkligen behövs.Tvillingbrodern Mika som både irriterar, är förstående och alldeles nödvändig. Storasyster Sam, med egna erfarenheter av både kärlek och brustna hjärtan.Men det är huvudkaraktärerna som berör mest och väcker störst nyfikenhet.🌞Siri, den alldeles vanliga blonda snart 16-åriga tjejen, som lever ett ganska alldagligt vardagsliv, tills en dag då Vega börjar i klassen. Den rödhåriga flickan med ljusblå ögon som är både is och eld, både vacker och förvirrande på samma gång.Flickorna träffas och plötsligt blir ingenting som förut igen.🌞Jag växte upp och läste böcker av Hans-Eric Hellberg och Kerstin Thorvall. Samma känslor men en annan tidsålder.Nu är det 2019 och det är berikande att unga författare som Hyltmark bjuder in till dagens ungdomars innersta värld.Så fint att få ta del av Siri och Vegas känsloresa, i med- och motgångar, relationer och reaktioner hos omvärlden och hos dem själva.Ifjol kom debutboken ”Alla suger och det är ingens fel.”Har du ännu inte läst? Gör det!🌞🌞🌞🌞🌞Tack @brombergsforlag för läsex!#jagkannästankännasolen #ebbahyltmark #brombergsförlag #boktips #lästips #lesbiskkärlek #hbtqböcker #ungdomsbok #ungdomsboktips

Instagram Inlägg