Instagram Inlägg

En viktig och välskriven bok för de yngre läsarna om klasskillnader, allas lika värde, vita lögner, skam och stolthet.️Julia är så trött på Amanda. Varje dag skryter hon om sin pappa som är chef, bestämmer över alla och får ny bil varje år.Julias pappa äger en cykelverkstad och bestämmer över sig själv. Han trivs med att skruva, laga och hjälpa kunderna. Julia trivs också och får hjälpa till ibland. Varför ska Julia behöva försvara sin pappa? Han har också ett viktigt och roligt jobb.️Det är många viktiga ämnen som lyfts i denna bok. Fördomar och synen på olika arbeten som präglar även de små barnen.Jag gillar verkligen innehållet och sättet som det förklaras, förtydligas och avdramatiseras. Jag tycker det är jätteviktigt att vi redan från början vågar prata om olikheter, lyfter vikten av allas lika värde, att vi kan känna stolthet över olika saker, att några trivs med praktiska arbeten och andra med teoretiska. Att alla behövs. Vi behöver varandra.️Illustrationerna är ljuvliga och förstärker innehållet. Jag gillade den första boken i serien och den här om möjligt ännu mer.En utmärkt bok att läsa tillsammans med barnen och prata vidare om.Rekommenderas från 5-9 år.️️️️️#intenuigenamanda #mariadavidsson #idusförlag #barnbokstips #barnbok #lästipsförbarn #allaslikavärde Tack @idusforlag för rec ex!

Instagram Inlägg