Instagram

Instagram Inlägg

Bilderbokstips!Pappa har en stor fin stereo i vardagsrummet, som både Lollo och pappa spelar musik på. Men en dag hörs brum, sus och brus. Varifrån kommer alla oljud? Har det flyttat in brumtroll i stereon? Lollo bestämmer sig för att hjälpa pappa och tillsammans med kompisen Albin bygger de en brumfälla.️En charmig och påhittig bilderbok om ett verkligt HiFi-problem, där vi får veta en hel del om förstärkare, slutsteg och högtalare. Tydliga illustrationer och förklaringar hur allt hänger ihop både i början och slutet av boken.️Jag är själv uppvuxen i en musikfamilj som hade många HiFi-produkter och som lyssnade och talade mycket om termer förknippade med ljud och högtalarsystem. Under läsningen inser jag att det saknas böcker för barn om HiFi. Denna bok behövs och fyller en viktig funktion.️Jag älskar illustrationerna av Emma Svalander! De är färgstarka, charmiga och vänliga.Berättelsen är igenkännande och de kreativa barnen i boken är både påhittiga och hjälpsamma.️Jag har läst boken både själv och tillsammans med en grupp 5-åringar.Tyvärr är berättelsen lite i längsta laget för att barnen ska behålla fokus ända till slutet. Lite avskalad text hade nog bibehållit intresset ännu mer hos de yngre läsarna. Men kanske fungerar boken bättre i lågstadiet, 6-9 år.Barnen gillar problemlösningen och känner igen tekniklegots funktioner. Albin och Lollo blir verkligen hjältar hos femåringarna.Berättelsen väcker intresse och frågor hos de vetgiriga. Och vi hoppas på fler böcker på temat. Ny kunskap gillar vi!️️️#brumfällan #andreassvalander #emmasvalander #hifi #bilderbokstips #emmagjort #barnbokstips #bokutmaningen2019

Instagram Inlägg