Instagram Inlägg

Wow, vad säger man… En helt gränslös och morbid berättelse som tog all min uppmärksamhet från första sidan, berörde mig starkt och satte djupa avtryck. Det här är en av de bästa böcker jag läst, någonsin. ️Nina sover på balkongen året runt för att undvika sin våldsamme styvfar som gör allt för att tyrannisera och bryta ner familjen. För att överleva inser hon att han måste bort, helst dö.På balkongen bredvid finns Onni. Han går i samma klass, är överviktig och gravt mobbad. I smyg utvecklar de en nära vänskap. De delar hemligheter och förtroenden. De smider planer och båda blir beroende av varandra och snart är allt på dödligt allvar. Frågan är bara vem som ska dö och på vilket sätt?️Starka ämnen som utanförskap, våld i hemmet, maktstrukturer, medberoende, psykisk ohälsa och ätstörningar präglar denna roman. Men det finns ett hopp, en ärlighet, ett samarbete och en längtan efter att allt ska bli bra igen som gör denna berättelse till en bladvändare.️Det är oerhört välskrivet och vi får ta del av mängder av sjuka, personliga och förbjudna tankar. Vi möter mod, vänskap, förtroende och empati i den allra ädlaste formen. Det är så fint hur dessa ungdomar finner tröst och styrka hos varandra i en omvärld där de är väldigt ensamma med sina upplevelser och tankar.Det är två författare som skrivit denna bok och det är väldigt elegant hopsnickrat. Jag märker inga skarvar och vet inte vem som skrivit vad.️En mycket välskriven skildring av livet bakom fasaden, som känns trovärdig och aktuell. Fantastiska karaktärer som blir levande och personliga.Handling, miljöer och tempo är väl avvägda och driver berättelsen framåt på ett suggestivt sätt.Gissar det kommer bli en av årets mest omtalade böcker. Den förtjänar all uppmärksamhet. Läs, läs LÄS! ️️️️️#idödenfördig #mianlodalen #mariaahlsdotter #ungdomsromaner #psykiskohälsablandunga #medberoende #boktipsungdom #lästips #boktips #älskaböcker #bokinstagram #bonniercarlsen #bokutmaningen2019 #bokutmaning

Instagram Inlägg