Instagram

Instagram Inlägg

Hur känns det att ständigt ha en vulkan nära utbrott inom sig? När känslorna bubblar som kolsyra, plötsligt kokar över och man bara exploderar?️Anton behöver rutiner och har svårt med lekar som saknar tydliga regler. Han har superhörsel och supersyn, vilket kan vara riktigt jobbigt. När han går på affärer störs han av ljud, ljus och alla människor och han tappar lätt koncentrationen. Men en riktigt dålig dag kan också vända och bli riktigt bra.️Vi får följa Anton under en dag som möts av motgångar redan från morgonen. Den här boken tar upp vardagliga exempel som kan orsaka problem för många som har svårt att fokusera och behöver tydlig struktur. Boken jämför jobbiga känslor med tydliga exempel som att det kryper som en myrstack eller bubblar inombords som kolsyra. På ett avdramatiserat sätt får man insyn i orsaker till aggressioner, utbrott och svårförklarliga beteenden som bara sker för att dämpa känslorna och minska effekterna.️Boken har ett viktigt innehåll och lyfter vanligt förekommande utmaningar för många barn och vuxna. Jag gillar de vardagliga exemplen och den positiva tonen. En hoppfull berättelse som ger igenkänning för många och kloka råd till omgivningen. En bra bok att ha till grund för samtal för ökad förståelse.Boken är rikt illustrerad av Emma Svalander med charmiga färgstarka bilder som förtydligar både handling och känslor.Rekommenderas varmt.️️️️#antonochexplosionerna #malinlindén #emmasvalander #kreativaemma ##idusförlag #bilderbok #superkrafter #barnbokstips #barnbok #bilderbokstips

Instagram Inlägg