Instagram Inlägg

Boktips i juletid. 🕯En välskriven, charmig och dråplig historia med både igenkänning och otroliga situationer. Skön och lättläst feelgood, som är svår att lägga ifrån sig.️Ernestam har en förmåga att skriva vardagsberättelser med fokus på beteenden och människor som inte värjer för att erkänna att vi hela tiden gör saker vi inte gillar bara för att det förväntas av en eller för att vi inte orkar ta striden. Varför ifrågasätter vi inte praktikeleven hos frisören då vi blir missnöjda? Varför står vi i iskyla och säljer tragiska hembakta lussekatter till barnens klassresa, istf att ta den enkla vägen och samla pengar utan större arbetsinsats? I lust och nöd lyssnar vi på nära och kära som har bekymmer, trots att vi helst av allt önskar krypa in i någons famn och själv bli omhändertagen. För att vi vill hjälpa människor och vänner som betyder mycket för oss.️Lisbeth arbetar som lärare och bor ensam i ett gammalt litet hus vid havet, efter att mannen gjort bort sig några gånger för mycket. Något i huset stinker illa och Lisbeth tar hjälp av den hjälpsamme Tobbe. Hennes syster söker stöd när relationen svajar, bästa väninnan har problem med dotter och man. När rektorn tar ifrån henne idrottslektionerna, råkar en lögn trilla ur munnen och utan större skiderfarenhet hamnar hon i St Antons skidbackar tillsammans med rektorn och den nye idrottsläraren.️Det är mycket som händer, men berättelsen hålls ihop på ett snillrikt sätt och den röda tråden nystas varsamt ihop.Ibland behöver vi läsning som är som en osannolik film men go film, för de ger glädje, värme, underhållning och en skön känsla utan alltför stor ansträngning. Feelgood när det är som bäst.️️️️#brutnabenochbrustnahjärtan #mariaernestam #feelgood #julroman #boktips #lästips #louisebäckelinförlag

Instagram Inlägg