Instagram

Instagram Inlägg

BTS är ett pojkband från Sydkorea som på bara fem år tagit världen med storm och erhållit en mängd priser och utmärkelser. T ex är BTS det första koreanska bandet som toppat USA:s Billboard Top 200. Deras musikvideo ”Idol” var i augusti 2018 den mest visade någonsin på Youtube med 45 miljoner visningar på 24 timmar.️Denna guide på 100 sidor är tänkt som en sammanfattning i ord och bild, riktad till fansen. Men då jag låtit en insatt ”ARMY”(=den dyrkande armén av de mest hängivna fansen) läsa boken, visade det sig vara en blek och bitvis felande och skev beskrivning av de sju medlemmarna.️Boken har en struktur men tyvärr med bl.a orättvisa porträtt och ojämlika foton för respektive medlemspresentationer. Dessutom presenteras medlemmarna alltid i en viss ordning: ledaren först och därefter i åldersordning. Det sker inte här. Och med hänvisning till medlemmarnas bakgrundshistorier blir beskrivningen och omnämnandet direkt förolämpande och ohyfsat uttryckt. Medlemmarna bär på känsliga personliga bagage och gruppen är mycket noga med sitt budskap om att visa kärlek, tolerans och glädje. De är ytterst noga att det framförs utan att misstolkas. Medlemmarna har en mängd olika egennamn och de används inkonsekvent, blandas, vilket är förvirrande för den oinvigde och sticker i ögonen på den hängivne.️Så det är olyckligt att författaren inte tagit mer hjälp av BTS-ARMY innan tryckning. Positivt är den fakta-ruta på framsidan som förtydligar att detta är ”den inofficiella icke-auktoriserade guiden för fans”, samt listan med bra saker gruppen har gjort med hänvisningar till källor och hemsidor med mer trovärdig information och faktauppgifter.Boken var en trevlig tanke att marknadsföra och sprida gott budskap, men föll tyvärr pladask med risk att förvirra och vara otydlig pga missvisande kärnfrågor.️#carajstevens #lindochco #bts #kpop

Instagram Inlägg