Instagram

Instagram Inlägg

En välskriven, stark och berörande romandebut om mäns våld mot kvinnor och hur det påverkar människorna omkring dem.️Två kvinnokroppar hittas med kort tids mellanrum flytande i vattnet mitt i den värmländska staden Lövvik. Journalisten Hasse och kriminalaren Lars Blom börjar nysta i fallen. Hasses fru Nina engagerar sig alltmer i kvinnojourens arbete i ”Kvinnornas hus”. Brev med kryptiska meddelanden lämnas och det verkar som om en seriemördare är lös. Vem står på tur och vad har kvinnorna för samband?️Vi kommer direkt in i handlingen. Det är korta kapitel som återberättas från olika perspektiv men som vävs samman till en helhet. Det är bitvis obehaglig och jobbig läsning, då vi får följa misshandeln på nära håll bakom stängda dörrar. Barnens berättelse och den kursiva texten är starkast och mest berörande.️Det här är ingen traditionell polisroman. Polisarbetet är inte det centrala utan det är mer en stark relationsroman om olika människoöden och viktiga samhällsproblem. Jag kommer dock på mig att jag saknar rikslarm och samtal med kompisar och skolpersonal för att påskynda polisarbetet efter jakten på mördaren och den försvunna flickan.Nina Steen är den karaktär man lär känna mest och får följa på nära håll både på arbetet och privat. En sympatisk och varm människa med stort hjärta.️En bladvändare om hämnd, revansch, våld och livet som pågår bakom stängda dörrar. Om ensamma, rädda barn som bär på stora hemligheter, men söker sin trygghet under täcket.Det här är den första boken i en tänkt serie om människorna i Lövvik. Jag ser fram emot kommande böcker.️️️️Är du själv utsatt och behöver hjälp och information:Kvinnofridslinjen.se/svwww.allakvinnorshus.orgwww.roks.se#kvinnornashus #lottalundh #tallbergsförlag #boktips #lästips #debutroman #kvinnomisshandel #våldihemmet #bokinstagram

Instagram Inlägg