Instagram Inlägg

Ljudbokstips i juletid!🕯”-Mirjam, vakna! Skynda dig att slå upp dina gröngnistrande. Vi har ingen tid att förlora. Och God Jul, för fasen…Jag går ut på bron och röker medan du gör dig iordning. Och ta för fasen på dig praktiska kläder. Det kan bli handgemäng.”️En fristående kortroman om den jordnära gotländska läkaren Mirjam och den råbarkade väninnan Hervor från Tornedalen. De bestämmer sig för att fira en stilla jul på Gotland. Men när den oinbjudne brorsan kommer på besök med sin nya fru och grannen blir överfallen och rånad i sitt hem, blir det allt annat än lugnt. Efter en sömnlös natt vid sitt ”oheliga altare” och en titt in i glaskulan, packar de väskan med sax och silvertejp och bestämmer sig för att skipa rättvisa med sina egna metoder.️Det är en uppfriskande och befriande läsning med helt oväntade vändningar. Dråpligt, roligt och spännande med mustiga karaktärer och brutalt ärliga dialoger, gör historien till en härlig läsupplevelse som ruskar om.️Det är min första kontakt med dessa karaktärer och jag blev till en början helt omtumlad och tagen på sängen. Det var inte den roman jag väntat mig. Hervor svär som en borstbindare och drar sig inte för att spotta i glaset och säga sitt hjärtas mening. Mirjam är mer rumsren, lugnare och ödmjuk men tonen dem emellan är varm och hjärtlig. Då jag greppat attityd, språk och handling dras jag med in i jakten efter sanning och rättvisa.Detta gav mersmak och jag ska genast kolla upp författarens tidigare utgivna romanerna.#snöstjärnor #mariannecedervall #boktips #lästips #ljudbokstips #julbok #nyaböcker #storyside #storytel

Instagram Inlägg